bering-horloges-den-heijer-optiek

Bering horloges

Wanneer uit een avontuur een visie ontstaat

Toen de Deense avonturier en zakenman Rene Kaerskov zich in 2008 recht boven de Noordpool klaarmaakte om met zijn parachute uit een helikopter naar beneden te springen in de ijzige kou van de Noordpool, kon hij nog niet vermoeden dat dit de sprong in een nieuwe tijdrekening zou zijn.
Eenmaal veilig geland werd zijn hart veroverd door de eenvoud, de koele schoonheid en het eindeloos uitgestrekte wit van het eeuwige ijs. Overweldigd door deze fascinerende indrukken maakte hij, eenmaal thuis in Denemarken ook zijn zakenpartner enthousiast. In gepassioneerde gesprekken kreeg de visie van een nieuw horlogemerk steeds meer vorm. Een horloge dat net zo puur, helder en adembenemend mooi moest zijn als de Noordpool zelf. Het idee voor BERING Watch Design was geboren.

Wanneer een naam nieuwe geschiedenis schrijft

Precies 280 jaar eerder stortte de Deense zeeman en ontdekkingsreiziger Vitus Bering zich in een niet minder gedurfd avontuur. Hij zeilde in 1728 met zijn schip door een vrijwel onberoerd gebied richting de Noordelijke IJszee. Tijdens zijn reis stak hij een nauwte over die later naar hem werd vernoemd: de Beringstraat. Vitus Bering ontdekte als eerste Europeaan Alaska en precies daar draagt ook één van de vier tijdzones zijn beroemde naam: Bering time!

Nieuwe wegen gaan, zich op onbekend gebied wagen, dat verbindt de Denen
Vitus Bering en Rene Kaerskov met het merk BERING. Alleen zo kan een visie werkelijkheid worden. Het merk BERING is erin geslaagd de perfecte combinatie te vinden tussen buitengewoon sterke materialen en een extreem vlak design.

Wanneer de schoonheid van de Noordpool inspiratie geeft

Tijdloos mooi en met een lange levensduur zoals het eeuwige ijs – BERING verbindt op unieke wijze een minimalistisch Deens design met een maximale materiaalsterkte. Geïnspireerd door de schoonheid van de Noordpool bepalen rechte lijnen, strakke vormen en een puristische elegantie de stijl van de BERING collectie. Hoogwaardige materialen zoals hightech-keramiek en saffierglas zorgen er met hun extreme krasbestendigheid en hardheid voor dat de tijd geen sporen nalaat. 

Bering bewijst dat vooruitstrevende technieken en materialen zeker mogelijk zijn in een zeer commerciële prijsklasse van 99 tot 250 Euro.

Een merk dat met liefde voor details de tijd opnieuw definieert. 

Bekijk hier de Bering brochure 2017

Naar de winkel
bering den heijer

Top